Alessandro Ripellino
Alessandro Ripellino

Arkitekt SAR/MSA

alessandro@a-ripellino.se
08 – 408 05 901

Alessandro Ripellino är född i Rom. Han är utbildad vid Università di Roma La Sapienza. Alessandro har varit verksam arkitekt i Sverige sedan 1982. 2014 startades Alessandro Ripellino Arkitekter, i samband med ombildningen av Rosenbergs Arkitekter, som Alessandro drev tillsammans med Inga Varg mellan åren 1993-2013. Alessandro har lång erfarenhet av stadsplanering, komplexa byggnader samt byggdetaljer med krav på hög gestaltningskvalitet. Alessandro är kontorets grundare och VD, samt konstnärlig ledare.

 

 
 
Antonio Minto
Antonio Minto

Arkitekt SAR/MSA

antonio@a-ripellino.se
08 – 408 05 914

Antonio Minto är född i Venedig. Han är utbildad vid Faculdade de Arquitectura da Universidade do Porto, på Escuela Técnica Superior de Archuitectura de Madrid samt vid Università Iuav di Venezia. Antonio arbetade i Schweiz innan han kom till Stockholm. I Sverige har Antonio tidigare arbetat på arkitektkontoren Kolman Boye och Elding Oscarson. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Antonio tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden och varit Teamledare för bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen. För närvarande arbetar Antonio i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Antonio är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Boel Hellman
Boel Hellman

Arkitekt SAR/MSA Sivilarkitekt MNAL

boel@a-ripellino.se
08 – 408 05 917

Boel Hellman är född i Umeå. Hon är utbildad vid Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Universität der Künste i Berlin. Under sin tid i Berlin arbetade Boel hos Daniel Libeskind, i Sverige har hon tidigare arbetat hos Thomas Sandell och KTH Arkitekturskola. Hon har varit styrelseledamot i Stockholms Arkitektförening, Naturskyddsföreningen Stockholm. Hon har drivit arkitektkontoret Happyspace med verk representerade på olika nordiska museum. De senaste åren har hon verkat på andra sidan stadsbyggnadsfrågorna, i rollen som Planchef i Nynäshamns kommun. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar hon som Teamledare för Team Drabanten, ett urbant äldreboendekvarter i Upplands Väsby Centrum. Boel är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för kommunikationsteamet.

 
 
Carmen Val Solana
Carmen Val Solana

Arkitekt SAR/MSA

carmen@a-ripellino.se
08 – 408 05 913

Carmen Val Solana är född i Huesca. Hon är utbildad vid Escola Tècnica Superior d´Arquitectura de Barcelona och Technische Universität i Wien. Under sin tid i Wien arbetade hon på arkitektkontoret Planet Architects. Där var hon med och bidrog till förstapriset i tävling ”Close the Gap” i New York. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Carmen tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden och med Kromosomen som är ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. För närvarande arbetar Carmen i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen och med utformningen av vår nya lokal.  Carmen är med i kontorets Lokalteam.

 
 
David Oscarsson
David Oscarsson

Arkitekt MSA

david@a-ripellino.se
08-408 05 903

David Oscarsson är född i Linköping. Han är utbildad vid Chalmers Tekinska Högskola i Göteborg och vid Ceské Vysoké Ucení Technické i Prag. Han har praktiserat på Alessandro Ripellino Arkitekter och White. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar David i Team Marievik 27/30 som är ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. David är med i kontorets Marknadsteam.

 
 
Deborah Nassiwa Claesson
Deborah Nassiwa Claesson

Administratör

deborah@a-ripellino.se
08 – 408 05 916

Deborah Nassiwa Claesson är född i Jinja. Hon är utbildad ekonom vid Stockholms Universitet samt har en kandidatexamen från Makererere Universitet i Uganda. Hon har även läst till ekonomiassistent på Folkuniversitetet. Tidigare har hon arbetat som ekonomiansvarig/säljkoordinator på Kalin Setterberg, där hon bland annat var med och utvecklade affärssystemet Marathon. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Deborah med administration såsom löpande bokföring, fakturering och projektredovisning i Marathon. Deborah är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för kontorets Ekonomi-och administrationsteam.

 

 
 
Elias Grip
Elias Grip

Assisterande arkitekt

elias@a-ripellino.se
08-408 05 900

Elias Grip är född i Lund. Han studerar vid Lunds Tekniska Högskola. Innan arkitekturstudierna har Elias studerat ett år praktisk konst. Elias har nyligen tävlat om en ny gymnasieskola i Linköping, arbetat för Sveriges Arkitekter som lokalordförande i Lund. Elias arbetar även för EASA ”European Architecture Student Assembly”, ett årligt event för 600 europeiska arkitektstudenter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Elias i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Elias är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Elsa Sjögren
Elsa Sjögren

Arkitekt MSA 

elsa@a-ripellino.se
08 – 408 05 918

Elsa Sjögren är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och på Delft University of Technology. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Elsa tidigare arbetat med ombyggnad och inredning av Tidningshuset by Pontus på Kungsholmen och i SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden. Elsa arbetar nu med den nya stadsdelen Odde som ska länka samman Kista och Husby. Elsa är med i kontorets Lokalteam.

 
 
Emelie Saltas
Emelie Saltas

Arkitekt MAA

emelie@a-ripellino.se
08 – 408 05 915

Emelie Saltas är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och Beckmans School of Design i Stockholm. Hon har tidigare arbetat med bostäder och stadsbyggnadsutveckling med betoning på hållbarhet hos Arkitektmagasinet i Malmö/Stockholm. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Emelie tidigare arbetat med det nya centrumkvarteret Pallas i Borås och SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. Emelie är för närvarande Teamledare för Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Emelie är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för Marknadsteamet.

 
 
Erik Lokrantz
Erik Lokrantz

Assisterande arkitekt

erik@a-ripellino.se
08-408 05 900

Erik Lokrantz är född i Stockholm. Han studerar vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. På KTH har Erik varit delaktig i olika jämställdhet – och mångfaldsföreningar. Där han bland annat har varit med och drivit workshops för att inspirera unga att söka arkitektur och skapa en mångfald bland de sökande. Innan arkitekturstudierna har Erik studerat matematik som specialämne.  På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Erik i Team Drabanten, ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Erik är med i kontorets Utbildningsteam.

 
 
Eva-Lena Hanses
Eva-Lena Hanses

Arkitekt SAR/MSA

eva-lena@a-ripellino.se
08 – 400 12 907

Eva-Lena Hanses är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, University College Dublin och Tohoku University i Sendai. Hon har deltagit i World Architecture Workshop i Lianyungang, Kina. Eva-Lena har tidigare arbetat på arkitektkontoret AIX Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har hon tidigare arbetat med bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen. För närvarande arbetar hon i Team Odde Byggklossar, nya hållbara prototypkvarter som ska länka samman Kista och Husby. Eva-Lena är med i kontorets IT-team. Eva-Lena är för tillfället borta på föräldraledighet.

 
 
Flavia Cozma
Flavia Cozma

Arkitekt SAR/MSA

flavia@a-ripellino.se
08 – 408 05 905

Flavia Cozma är född i Zalau. Hon är utbildad Universitatea Tehnica i Cluj-Napoca och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon har tidigare arbetat på KTH där hon undervisade i stadsplanering. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Flavia tidigare arbetat med bostadshuset Berghus 3 i Årsta och i SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande är hon Teamledare för Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Flavia är med i och ansvarar för Utbildningsteamet.

 

 
 
Fredrik Hjelmaeus
Fredrik Hjelmaeus

Arkitekturvisualiserare

fredrik@a-ripellino.se
08 – 408 05 912

Fredrik Hjelmaeus är född i Stockholm. Han är utbildad i Digital Graphics på Nackademin i Stockholm. Fredrik arbetade tidigare på Rosenbergs Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Fredrik tidigare arbetat med bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen och med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande arbetar han i Team Drabantenett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Fredrik är med i kontorets IT-team.

 
 
Gustav Svärdhagen
Gustav Svärdhagen

Arkitekt SAR/MSA

gustav@a-ripellino.se
08 – 400 12 905

Gustav Svärdhagen är född i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och University of Washington i Seattle. Gustav har tidigare praktiserat på arkitektkontoren Spridd och Mima och arbetat på Alma Arkitekter. Gustav har undervisat i digitala metoder och presentation på KTH mellan 2013 och 2016. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Gustav i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Gustav är med i kontorets Utbildningsteam.

 
 
Hanna Palmgren
Hanna Palmgren

Arkitekt SAR/MSA – BA (Hons)

hanna@a-ripellino.se
08 – 400 12 902

Hanna Palmgren är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt på Goldsmith College i London, där hon studerade textil konst. Under sin tid i London arbetade Hanna på Trentham Architects. I Sverige har hon tidigare arbetat på HMXW och Utopia Arkitekter, där hon även var kontorschef. Hanna har erfarenhet av undervisning inom arkitektur, design och konsthantverk på Arkitekturskolan och Nyckelviksskolan. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Hanna tidigare arbetat med bostadskvarteret Neptun i Västerås och bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar hon som Temaledare för Team Odde Byggklossar, nya hållbara prototypkvarter som ska länka samman Kista och Husby. Hanna är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för HR-teamet.

 
 
Hanna Syrén
Hanna Syrén

Arkitekt MSA

hannas@a-ripellino.se
08 – 400 12 904

Hanna Syrén är född i Eskilstuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har tidigare praktiserat på arkitektkontoret Berg/C. F Möller. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar hon i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Hanna är med i kontorets Kvalitetssystem.

 
 
Harriet Rundquist
Harriet Rundquist

Administratör

harriet@a-ripellino.se
08-408 05 919

Harriet Rundquist är född i Stockholm. Hon har nyligen tagit studenten från gymnasiet. Harriet har tidigare arbetat på Stockholms Stad Stadsbyggnadskontor. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Harriet med kontorets vardagliga rutiner. Hon är med i kontorets Ekonomi-och administrations-, Kommunikation – och Marknadsteam där hon arbetar med intern projektledning.

 
 
Isabel Andersson
Isabel Andersson

Arkitekt MSA

isabel@a-ripellino.se
08 – 408 05 911

Isabel Andersson är född i Luleå. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon har praktiserat på arkitektkontoren Rosenbergs arkitekter och Alma Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Isabel tidigare arbetat med bostadskvarteret Neptun i Västerås och SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För nuvarande arbetar hon i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Isabel är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Joanna Attvall
Joanna Attvall

Arkitekt SAR/MSA

joanna@a-ripellino.se
08 – 408 05 904

Joanna Attvall är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola samt Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Joanna har tidigare arbetat på arkitektkontoret Paju Architecture & Landscape. På Alessandro Ripellino Arkitekter har hon tidigare arbetat med Drabanten som är ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum.  Just nu arbetar Joanna i Team Marievik 27/30, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Hon är med i kontorets Marknadsteam.

 
 
Jon Bossuyt
Jon Bossuyt

Arkitekt MSA

jon@a-ripellino.se
08 – 400 12 725

Jon Bossuyt är född i Lund. Han är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola och University of Tokyo. Tidigare har han arbetat som undervisningsassistent på arkitektutbildningen vid LTH med ansvar för framställning av fysiska modeller utifrån digitala filer. På Ripellino Arkitekter arbetar Jon med stadsbyggnadsprojekt i Årstaberg och Marievik. Han är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Jose Alba
Jose Alba

Arkitekt/Arquitecto COAS Col.Nr.6078

jose@a-ripellino.se
08 – 400 12 903

Jose Alba är född i Sevilla. Han är utbildad vid Escuela Técnica Superior de Arquitectura i Sevilla och har ytterligare utbildningar i byggteknik. Han har jobbat flera år i Spanien med bostadsprojekt, kommersiella- och sociala byggnader från tävlingar och tidiga skeden till färdigt bygge. I Sverige har Jose tidigare arbetat på Skanska som projektledare på Stomsystem. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Jose tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande arbetar Jose i Team Drabanten, ett urbant äldreboendekvarter i Upplands Väsby Centrum, och är Teamledare för Team Kromosomen, ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. Jose är med i kontorets Miljöteam.

 
 
Karin Stenström
Karin Stenström

Arkitekt MSA

karin@a-ripellino.se
08 – 400 12 906

Karin Stenström är född i Lund. Hon är utbildad vid Umeå Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt Universidad Cardenal Herrera i Valencia, med fokus på hållbar arkitektur. Hon har tidigare arbetat på arkitektkontoret Tema i Malmö. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Karin i Team Drabanten, ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Karin är med i kontorets Miljöteam.

 
 
Katarina Ström
Katarina Ström

Arkitekt SAR/MSA

katarina@a-ripellino.se
08 – 400 12 911

Katarina Ström är född i Sigtuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Lunds Tekniska Högskola och vid Carleton University i Ottawa. Katarina har tidigare arbetat på arkitektkontoret ÅWL Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Katarina i Team Charkuteristen, en del av Slakthusområdet som ska moderniseras, och med utformningen av vår nya lokal. Hon är med i kontorets Kvalitetssystemteam.

 
 
Livia Winkler
Livia Winkler

Arkitekt SAR/MSA

livia@a-ripellino.se
08 – 408 05 906

Livia Winkler är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och vid Glasgow School of Art. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Livia tidigare arbetat med höghuset Valvankaret i Högdalen och med SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden. För närvarande arbetar hon i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Livia är med i och ansvarar för kontorets Miljöteam. För tillfället är Livia borta på föräldraledighet

 

 
 
Llàtzer Planas
Llàtzer Planas

Arkitekt

llatzer@a-ripellino.se
08 – 400 12 908

Llàtzer Planas i Colomer är född i Girona. Han är utbildad vid Universitat Politècnica de Catalunya i Barcelona samt vid Arkitekthogskolen i Oslo. Under hans tid i Oslo arbetade Llàtzer på arkitektkontoret Ghilardi+Hellsten Arkitekter. Han har tidigare arbetat på arkitektkontoret Sou Fujimoto Architects i Tokyo och Kjellander Sjöberg i Stockholm. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Llàtzer tidigare arbetat med bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar han i Team Marievik 15, ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Llàtzer är med i kontorets Lokalteam.

 
 
Malin Bergman
Malin Bergman

Arkitekt MSA

malin@a-ripellino.se
08 – 400 12 914

Malin Bergman är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och University of Illinois at Urbana-Champaign. Malin har även studerat stadsutveckling och humaniora vid National University of Ireland i Galway. Under sin tid i Galway fick hon assistera Galways stadsarkitekt i ett stadutvecklingsprojekt med fokus på medborgarinflytande. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Malin tidigare arbetat med Kromosomen, som är ett nytt kvarter i Hagastaden. För närvarande arbetar Malin i Team Donostia, ett nytt bostadshus i Norra Djurgårdsstaden. Malin är med i kontorets Kommunikationsteam.

 

 
 
Minjee Kim
Minjee Kim

Arkitekt MSA

minjee@a-ripellino.se
08 – 400 12 912

Minjee Kim är född i Seoul. Hon är utbildad vid Korea National University of Arts i Seoul. Hon har även varit utbytesstudent vid Academy of Fine Arts i Prag, samt studerat fotografi vid Academy of Art University i San Fancisco. I Sydkorea har Minjee praktiserat på arkitektkontoret WISE Architecture och i Sverige på Tham & Videgård Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Minjee i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Minjee är med i kontorets Kommunikationsteam.

 

 
 
Mohammed Selander
Mohammed Selander

Assisterande arkitekt

mohammed@a-ripellino.se
08-408 05 900

Mohammed Selander är född i Finja. Han studerar vid Umeå Universitet. Han har tidigare studerat en termin civilingenjör elektronik på Lunds Tekniska Högskola. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Mohammed i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Mohammed är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Nanna Thelander
Nanna Thelander

Arkitekt SAR/MSA

nanna@a-ripellino.se
08 – 408 05 907

Nanna Thelander är uppvuxen i Umeå. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt vid University of Tokyo. Under sin tid i Tokyo arbetade hon hos Kengo Kuma and Associates. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Nanna tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden och Kromosomen som är ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. För nuvarande är Nanna Teamledare för Team Berghus 3 i Årsta och Team Kajplats 6 i Liljeholmen. Nanna är med i ledningsgruppen och ansvarar för IT-teamet på kontoret.

 
 
Pär-Åke Wiberg
Pär-Åke Wiberg

Arkitekt MSA

par-ake@a-ripellino.se
08 – 400 12 910

Pär-Åke Wiberg är född i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Escuela Técnica Superior de Arquitectura del Vallés i Barcelona. Han har praktiserat på planenheten på Stockholms Stadsbyggnadskontor. Pär-Åke har tidigare jobbat på Rosenbergs Arkitekter och Varg Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Pär-Åke i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen, och med utformningen av vår nya lokal. Pär-Åke är med i ledningsgruppen och ansvarar för Miljö-och kvalitetssystemteamen på kontoret.

 
 
Stefan Lara Torres
Stefan Lara Torres

Byggnadsingenjör

stefan@a-ripellino.se
08 – 400 12 913

Stefan Lara Torres är född i Stockholm. Han är utbildad i byggteknik och design med inriktning Arkitektur vid Kungliga Tekniska Högskolan i Haninge. Stefan har tidigare arbetat som undervisningsassistent vid KTH som stöd inom Revit/Autocad och som projektör/konstruktör inom VVS.  På Alessandro Ripellino Arkitekter har Stefan arbetat med Drabanten som är ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. För närvarande arbetar han i Team Kajplats 6, ett bostadskvarter i Liljeholmen. Stefan är med i kontorets IT-team.

 
 
Thérèse Svalling
Thérèse Svalling

Arkitekt SAR/MSA

therese@a-ripellino.se
08 – 400 12 901

Thérèse Svalling är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris La Villette. Innan arkitekturstudierna gick hon på konstskolan i Stockholm och Nyckelviksskolan. Therese var tidigare anställd på pS Arkitektur där hon ansvarade för design­studion. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Thérèse tidigare arbetat med Charkuteristen, en del av Slakthusområdet som ska moderniseras, och med bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar hon i Team Rototorfabriken i Nacka, moderna bostäder med högsta miljöprofil. Thérèse är med i kontorets Kvalitetssystemteam.

 
 
Ylva Åborg
Ylva Åborg

Arkitekt SAR/MSA

ylva@a-ripellino.se
08 – 408 05 909

Ylva Åborg är född i Eskilstuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan, Konsthögskolan och Konstfack i Stockholm samt vid Delft University of Technology. Ylva har tidigare varit anställd på Berg/C. F och Rosenbergs Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Ylva tidigare arbetat som Teamledare för Neptun i Västerås, Sveriges första flerbostadshus med plusenergi, och ombyggnaden av Tidningshuset.   För närvarande är Ylva Teamledare Team Läktarhuset och Team Donostia, nya bostadshus på Kungsholmen och Djurgården, samt för Team Marievik 27/30, ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Ylva är Partner i företaget. Hon är med i ledningsgruppen, ansvarig för kontorets dagliga ledning och kontorschef.

 
 
Alessandro Ripellino

Arkitekt SAR/MSA

alessandro@a-ripellino.se
08 – 408 05 901

Alessandro Ripellino är född i Rom. Han är utbildad vid Università di Roma La Sapienza. Alessandro har varit verksam arkitekt i Sverige sedan 1982. 2014 startades Alessandro Ripellino Arkitekter, i samband med ombildningen av Rosenbergs Arkitekter, som Alessandro drev tillsammans med Inga Varg mellan åren 1993-2013. Alessandro har lång erfarenhet av stadsplanering, komplexa byggnader samt byggdetaljer med krav på hög gestaltningskvalitet. Alessandro är kontorets grundare och VD, samt konstnärlig ledare.

 

Alessandro Ripellino

Arkitekt SAR/MSA

alessandro@a-ripellino.se
08 – 408 05 901

Alessandro Ripellino är född i Rom. Han är utbildad vid Università di Roma La Sapienza. Alessandro har varit verksam arkitekt i Sverige sedan 1982. 2014 startades Alessandro Ripellino Arkitekter, i samband med ombildningen av Rosenbergs Arkitekter, som Alessandro drev tillsammans med Inga Varg mellan åren 1993-2013. Alessandro har lång erfarenhet av stadsplanering, komplexa byggnader samt byggdetaljer med krav på hög gestaltningskvalitet. Alessandro är kontorets grundare och VD, samt konstnärlig ledare.

 

 
 
Antonio Minto

Arkitekt SAR/MSA

antonio@a-ripellino.se
08 – 408 05 914

Antonio Minto är född i Venedig. Han är utbildad vid Faculdade de Arquitectura da Universidade do Porto, på Escuela Técnica Superior de Archuitectura de Madrid samt vid Università Iuav di Venezia. Antonio arbetade i Schweiz innan han kom till Stockholm. I Sverige har Antonio tidigare arbetat på arkitektkontoren Kolman Boye och Elding Oscarson. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Antonio tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden och varit Teamledare för bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen. För närvarande arbetar Antonio i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Antonio är med i kontorets Kommunikationsteam.

Antonio Minto

Arkitekt SAR/MSA

antonio@a-ripellino.se
08 – 408 05 914

Antonio Minto är född i Venedig. Han är utbildad vid Faculdade de Arquitectura da Universidade do Porto, på Escuela Técnica Superior de Archuitectura de Madrid samt vid Università Iuav di Venezia. Antonio arbetade i Schweiz innan han kom till Stockholm. I Sverige har Antonio tidigare arbetat på arkitektkontoren Kolman Boye och Elding Oscarson. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Antonio tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden och varit Teamledare för bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen. För närvarande arbetar Antonio i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Antonio är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Boel Hellman

Arkitekt SAR/MSA Sivilarkitekt MNAL

boel@a-ripellino.se
08 – 408 05 917

Boel Hellman är född i Umeå. Hon är utbildad vid Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Universität der Künste i Berlin. Under sin tid i Berlin arbetade Boel hos Daniel Libeskind, i Sverige har hon tidigare arbetat hos Thomas Sandell och KTH Arkitekturskola. Hon har varit styrelseledamot i Stockholms Arkitektförening, Naturskyddsföreningen Stockholm. Hon har drivit arkitektkontoret Happyspace med verk representerade på olika nordiska museum. De senaste åren har hon verkat på andra sidan stadsbyggnadsfrågorna, i rollen som Planchef i Nynäshamns kommun. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar hon som Teamledare för Team Drabanten, ett urbant äldreboendekvarter i Upplands Väsby Centrum. Boel är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för kommunikationsteamet.

Boel Hellman

Arkitekt SAR/MSA Sivilarkitekt MNAL

boel@a-ripellino.se
08 – 408 05 917

Boel Hellman är född i Umeå. Hon är utbildad vid Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Universität der Künste i Berlin. Under sin tid i Berlin arbetade Boel hos Daniel Libeskind, i Sverige har hon tidigare arbetat hos Thomas Sandell och KTH Arkitekturskola. Hon har varit styrelseledamot i Stockholms Arkitektförening, Naturskyddsföreningen Stockholm. Hon har drivit arkitektkontoret Happyspace med verk representerade på olika nordiska museum. De senaste åren har hon verkat på andra sidan stadsbyggnadsfrågorna, i rollen som Planchef i Nynäshamns kommun. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar hon som Teamledare för Team Drabanten, ett urbant äldreboendekvarter i Upplands Väsby Centrum. Boel är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för kommunikationsteamet.

 
 
Carmen Val Solana

Arkitekt SAR/MSA

carmen@a-ripellino.se
08 – 408 05 913

Carmen Val Solana är född i Huesca. Hon är utbildad vid Escola Tècnica Superior d´Arquitectura de Barcelona och Technische Universität i Wien. Under sin tid i Wien arbetade hon på arkitektkontoret Planet Architects. Där var hon med och bidrog till förstapriset i tävling ”Close the Gap” i New York. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Carmen tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden och med Kromosomen som är ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. För närvarande arbetar Carmen i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen och med utformningen av vår nya lokal.  Carmen är med i kontorets Lokalteam.

Carmen Val Solana

Arkitekt SAR/MSA

carmen@a-ripellino.se
08 – 408 05 913

Carmen Val Solana är född i Huesca. Hon är utbildad vid Escola Tècnica Superior d´Arquitectura de Barcelona och Technische Universität i Wien. Under sin tid i Wien arbetade hon på arkitektkontoret Planet Architects. Där var hon med och bidrog till förstapriset i tävling ”Close the Gap” i New York. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Carmen tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden och med Kromosomen som är ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. För närvarande arbetar Carmen i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen och med utformningen av vår nya lokal.  Carmen är med i kontorets Lokalteam.

 
 
David Oscarsson

Arkitekt MSA

david@a-ripellino.se
08-408 05 903

David Oscarsson är född i Linköping. Han är utbildad vid Chalmers Tekinska Högskola i Göteborg och vid Ceské Vysoké Ucení Technické i Prag. Han har praktiserat på Alessandro Ripellino Arkitekter och White. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar David i Team Marievik 27/30 som är ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. David är med i kontorets Marknadsteam.

David Oscarsson

Arkitekt MSA

david@a-ripellino.se
08-408 05 903

David Oscarsson är född i Linköping. Han är utbildad vid Chalmers Tekinska Högskola i Göteborg och vid Ceské Vysoké Ucení Technické i Prag. Han har praktiserat på Alessandro Ripellino Arkitekter och White. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar David i Team Marievik 27/30 som är ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. David är med i kontorets Marknadsteam.

 
 
Deborah Nassiwa Claesson

Administratör

deborah@a-ripellino.se
08 – 408 05 916

Deborah Nassiwa Claesson är född i Jinja. Hon är utbildad ekonom vid Stockholms Universitet samt har en kandidatexamen från Makererere Universitet i Uganda. Hon har även läst till ekonomiassistent på Folkuniversitetet. Tidigare har hon arbetat som ekonomiansvarig/säljkoordinator på Kalin Setterberg, där hon bland annat var med och utvecklade affärssystemet Marathon. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Deborah med administration såsom löpande bokföring, fakturering och projektredovisning i Marathon. Deborah är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för kontorets Ekonomi-och administrationsteam.

 

Deborah Nassiwa Claesson

Administratör

deborah@a-ripellino.se
08 – 408 05 916

Deborah Nassiwa Claesson är född i Jinja. Hon är utbildad ekonom vid Stockholms Universitet samt har en kandidatexamen från Makererere Universitet i Uganda. Hon har även läst till ekonomiassistent på Folkuniversitetet. Tidigare har hon arbetat som ekonomiansvarig/säljkoordinator på Kalin Setterberg, där hon bland annat var med och utvecklade affärssystemet Marathon. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Deborah med administration såsom löpande bokföring, fakturering och projektredovisning i Marathon. Deborah är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för kontorets Ekonomi-och administrationsteam.

 

 
 
Elias Grip

Assisterande arkitekt

elias@a-ripellino.se
08-408 05 900

Elias Grip är född i Lund. Han studerar vid Lunds Tekniska Högskola. Innan arkitekturstudierna har Elias studerat ett år praktisk konst. Elias har nyligen tävlat om en ny gymnasieskola i Linköping, arbetat för Sveriges Arkitekter som lokalordförande i Lund. Elias arbetar även för EASA ”European Architecture Student Assembly”, ett årligt event för 600 europeiska arkitektstudenter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Elias i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Elias är med i kontorets Kommunikationsteam.

Elias Grip

Assisterande arkitekt

elias@a-ripellino.se
08-408 05 900

Elias Grip är född i Lund. Han studerar vid Lunds Tekniska Högskola. Innan arkitekturstudierna har Elias studerat ett år praktisk konst. Elias har nyligen tävlat om en ny gymnasieskola i Linköping, arbetat för Sveriges Arkitekter som lokalordförande i Lund. Elias arbetar även för EASA ”European Architecture Student Assembly”, ett årligt event för 600 europeiska arkitektstudenter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Elias i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Elias är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Elsa Sjögren

Arkitekt MSA 

elsa@a-ripellino.se
08 – 408 05 918

Elsa Sjögren är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och på Delft University of Technology. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Elsa tidigare arbetat med ombyggnad och inredning av Tidningshuset by Pontus på Kungsholmen och i SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden. Elsa arbetar nu med den nya stadsdelen Odde som ska länka samman Kista och Husby. Elsa är med i kontorets Lokalteam.

Elsa Sjögren

Arkitekt MSA 

elsa@a-ripellino.se
08 – 408 05 918

Elsa Sjögren är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och på Delft University of Technology. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Elsa tidigare arbetat med ombyggnad och inredning av Tidningshuset by Pontus på Kungsholmen och i SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden. Elsa arbetar nu med den nya stadsdelen Odde som ska länka samman Kista och Husby. Elsa är med i kontorets Lokalteam.

 
 
Emelie Saltas

Arkitekt MAA

emelie@a-ripellino.se
08 – 408 05 915

Emelie Saltas är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och Beckmans School of Design i Stockholm. Hon har tidigare arbetat med bostäder och stadsbyggnadsutveckling med betoning på hållbarhet hos Arkitektmagasinet i Malmö/Stockholm. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Emelie tidigare arbetat med det nya centrumkvarteret Pallas i Borås och SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. Emelie är för närvarande Teamledare för Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Emelie är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för Marknadsteamet.

Emelie Saltas

Arkitekt MAA

emelie@a-ripellino.se
08 – 408 05 915

Emelie Saltas är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och Beckmans School of Design i Stockholm. Hon har tidigare arbetat med bostäder och stadsbyggnadsutveckling med betoning på hållbarhet hos Arkitektmagasinet i Malmö/Stockholm. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Emelie tidigare arbetat med det nya centrumkvarteret Pallas i Borås och SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. Emelie är för närvarande Teamledare för Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Emelie är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för Marknadsteamet.

 
 
Erik Lokrantz

Assisterande arkitekt

erik@a-ripellino.se
08-408 05 900

Erik Lokrantz är född i Stockholm. Han studerar vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. På KTH har Erik varit delaktig i olika jämställdhet – och mångfaldsföreningar. Där han bland annat har varit med och drivit workshops för att inspirera unga att söka arkitektur och skapa en mångfald bland de sökande. Innan arkitekturstudierna har Erik studerat matematik som specialämne.  På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Erik i Team Drabanten, ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Erik är med i kontorets Utbildningsteam.

Erik Lokrantz

Assisterande arkitekt

erik@a-ripellino.se
08-408 05 900

Erik Lokrantz är född i Stockholm. Han studerar vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. På KTH har Erik varit delaktig i olika jämställdhet – och mångfaldsföreningar. Där han bland annat har varit med och drivit workshops för att inspirera unga att söka arkitektur och skapa en mångfald bland de sökande. Innan arkitekturstudierna har Erik studerat matematik som specialämne.  På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Erik i Team Drabanten, ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Erik är med i kontorets Utbildningsteam.

 
 
Eva-Lena Hanses

Arkitekt SAR/MSA

eva-lena@a-ripellino.se
08 – 400 12 907

Eva-Lena Hanses är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, University College Dublin och Tohoku University i Sendai. Hon har deltagit i World Architecture Workshop i Lianyungang, Kina. Eva-Lena har tidigare arbetat på arkitektkontoret AIX Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har hon tidigare arbetat med bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen. För närvarande arbetar hon i Team Odde Byggklossar, nya hållbara prototypkvarter som ska länka samman Kista och Husby. Eva-Lena är med i kontorets IT-team. Eva-Lena är för tillfället borta på föräldraledighet.

Eva-Lena Hanses

Arkitekt SAR/MSA

eva-lena@a-ripellino.se
08 – 400 12 907

Eva-Lena Hanses är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, University College Dublin och Tohoku University i Sendai. Hon har deltagit i World Architecture Workshop i Lianyungang, Kina. Eva-Lena har tidigare arbetat på arkitektkontoret AIX Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har hon tidigare arbetat med bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen. För närvarande arbetar hon i Team Odde Byggklossar, nya hållbara prototypkvarter som ska länka samman Kista och Husby. Eva-Lena är med i kontorets IT-team. Eva-Lena är för tillfället borta på föräldraledighet.

 
 
Flavia Cozma

Arkitekt SAR/MSA

flavia@a-ripellino.se
08 – 408 05 905

Flavia Cozma är född i Zalau. Hon är utbildad Universitatea Tehnica i Cluj-Napoca och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon har tidigare arbetat på KTH där hon undervisade i stadsplanering. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Flavia tidigare arbetat med bostadshuset Berghus 3 i Årsta och i SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande är hon Teamledare för Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Flavia är med i och ansvarar för Utbildningsteamet.

 

Flavia Cozma

Arkitekt SAR/MSA

flavia@a-ripellino.se
08 – 408 05 905

Flavia Cozma är född i Zalau. Hon är utbildad Universitatea Tehnica i Cluj-Napoca och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon har tidigare arbetat på KTH där hon undervisade i stadsplanering. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Flavia tidigare arbetat med bostadshuset Berghus 3 i Årsta och i SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande är hon Teamledare för Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Flavia är med i och ansvarar för Utbildningsteamet.

 

 
 
Fredrik Hjelmaeus

Arkitekturvisualiserare

fredrik@a-ripellino.se
08 – 408 05 912

Fredrik Hjelmaeus är född i Stockholm. Han är utbildad i Digital Graphics på Nackademin i Stockholm. Fredrik arbetade tidigare på Rosenbergs Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Fredrik tidigare arbetat med bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen och med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande arbetar han i Team Drabantenett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Fredrik är med i kontorets IT-team.

Fredrik Hjelmaeus

Arkitekturvisualiserare

fredrik@a-ripellino.se
08 – 408 05 912

Fredrik Hjelmaeus är född i Stockholm. Han är utbildad i Digital Graphics på Nackademin i Stockholm. Fredrik arbetade tidigare på Rosenbergs Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Fredrik tidigare arbetat med bostadskvarteret Kajplats 6 i Liljeholmen och med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande arbetar han i Team Drabantenett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Fredrik är med i kontorets IT-team.

 
 
Gustav Svärdhagen

Arkitekt SAR/MSA

gustav@a-ripellino.se
08 – 400 12 905

Gustav Svärdhagen är född i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och University of Washington i Seattle. Gustav har tidigare praktiserat på arkitektkontoren Spridd och Mima och arbetat på Alma Arkitekter. Gustav har undervisat i digitala metoder och presentation på KTH mellan 2013 och 2016. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Gustav i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Gustav är med i kontorets Utbildningsteam.

Gustav Svärdhagen

Arkitekt SAR/MSA

gustav@a-ripellino.se
08 – 400 12 905

Gustav Svärdhagen är född i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och University of Washington i Seattle. Gustav har tidigare praktiserat på arkitektkontoren Spridd och Mima och arbetat på Alma Arkitekter. Gustav har undervisat i digitala metoder och presentation på KTH mellan 2013 och 2016. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Gustav i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Gustav är med i kontorets Utbildningsteam.

 
 
Hanna Palmgren

Arkitekt SAR/MSA – BA (Hons)

hanna@a-ripellino.se
08 – 400 12 902

Hanna Palmgren är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt på Goldsmith College i London, där hon studerade textil konst. Under sin tid i London arbetade Hanna på Trentham Architects. I Sverige har hon tidigare arbetat på HMXW och Utopia Arkitekter, där hon även var kontorschef. Hanna har erfarenhet av undervisning inom arkitektur, design och konsthantverk på Arkitekturskolan och Nyckelviksskolan. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Hanna tidigare arbetat med bostadskvarteret Neptun i Västerås och bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar hon som Temaledare för Team Odde Byggklossar, nya hållbara prototypkvarter som ska länka samman Kista och Husby. Hanna är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för HR-teamet.

Hanna Palmgren

Arkitekt SAR/MSA – BA (Hons)

hanna@a-ripellino.se
08 – 400 12 902

Hanna Palmgren är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt på Goldsmith College i London, där hon studerade textil konst. Under sin tid i London arbetade Hanna på Trentham Architects. I Sverige har hon tidigare arbetat på HMXW och Utopia Arkitekter, där hon även var kontorschef. Hanna har erfarenhet av undervisning inom arkitektur, design och konsthantverk på Arkitekturskolan och Nyckelviksskolan. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Hanna tidigare arbetat med bostadskvarteret Neptun i Västerås och bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar hon som Temaledare för Team Odde Byggklossar, nya hållbara prototypkvarter som ska länka samman Kista och Husby. Hanna är med i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för HR-teamet.

 
 
Hanna Syrén

Arkitekt MSA

hannas@a-ripellino.se
08 – 400 12 904

Hanna Syrén är född i Eskilstuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har tidigare praktiserat på arkitektkontoret Berg/C. F Möller. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar hon i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Hanna är med i kontorets Kvalitetssystem.

Hanna Syrén

Arkitekt MSA

hannas@a-ripellino.se
08 – 400 12 904

Hanna Syrén är född i Eskilstuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har tidigare praktiserat på arkitektkontoret Berg/C. F Möller. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar hon i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Hanna är med i kontorets Kvalitetssystem.

 
 
Harriet Rundquist

Administratör

harriet@a-ripellino.se
08-408 05 919

Harriet Rundquist är född i Stockholm. Hon har nyligen tagit studenten från gymnasiet. Harriet har tidigare arbetat på Stockholms Stad Stadsbyggnadskontor. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Harriet med kontorets vardagliga rutiner. Hon är med i kontorets Ekonomi-och administrations-, Kommunikation – och Marknadsteam där hon arbetar med intern projektledning.

Harriet Rundquist

Administratör

harriet@a-ripellino.se
08-408 05 919

Harriet Rundquist är född i Stockholm. Hon har nyligen tagit studenten från gymnasiet. Harriet har tidigare arbetat på Stockholms Stad Stadsbyggnadskontor. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Harriet med kontorets vardagliga rutiner. Hon är med i kontorets Ekonomi-och administrations-, Kommunikation – och Marknadsteam där hon arbetar med intern projektledning.

 
 
Isabel Andersson

Arkitekt MSA

isabel@a-ripellino.se
08 – 408 05 911

Isabel Andersson är född i Luleå. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon har praktiserat på arkitektkontoren Rosenbergs arkitekter och Alma Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Isabel tidigare arbetat med bostadskvarteret Neptun i Västerås och SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För nuvarande arbetar hon i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Isabel är med i kontorets Kommunikationsteam.

Isabel Andersson

Arkitekt MSA

isabel@a-ripellino.se
08 – 408 05 911

Isabel Andersson är född i Luleå. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon har praktiserat på arkitektkontoren Rosenbergs arkitekter och Alma Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Isabel tidigare arbetat med bostadskvarteret Neptun i Västerås och SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För nuvarande arbetar hon i Team Odde, en ny stadsdel som ska länka samman Kista och Husby. Isabel är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Joanna Attvall

Arkitekt SAR/MSA

joanna@a-ripellino.se
08 – 408 05 904

Joanna Attvall är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola samt Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Joanna har tidigare arbetat på arkitektkontoret Paju Architecture & Landscape. På Alessandro Ripellino Arkitekter har hon tidigare arbetat med Drabanten som är ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum.  Just nu arbetar Joanna i Team Marievik 27/30, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Hon är med i kontorets Marknadsteam.

Joanna Attvall

Arkitekt SAR/MSA

joanna@a-ripellino.se
08 – 408 05 904

Joanna Attvall är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola samt Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Joanna har tidigare arbetat på arkitektkontoret Paju Architecture & Landscape. På Alessandro Ripellino Arkitekter har hon tidigare arbetat med Drabanten som är ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum.  Just nu arbetar Joanna i Team Marievik 27/30, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Hon är med i kontorets Marknadsteam.

 
 
Jon Bossuyt

Arkitekt MSA

jon@a-ripellino.se
08 – 400 12 725

Jon Bossuyt är född i Lund. Han är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola och University of Tokyo. Tidigare har han arbetat som undervisningsassistent på arkitektutbildningen vid LTH med ansvar för framställning av fysiska modeller utifrån digitala filer. På Ripellino Arkitekter arbetar Jon med stadsbyggnadsprojekt i Årstaberg och Marievik. Han är med i kontorets Kommunikationsteam.

Jon Bossuyt

Arkitekt MSA

jon@a-ripellino.se
08 – 400 12 725

Jon Bossuyt är född i Lund. Han är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola och University of Tokyo. Tidigare har han arbetat som undervisningsassistent på arkitektutbildningen vid LTH med ansvar för framställning av fysiska modeller utifrån digitala filer. På Ripellino Arkitekter arbetar Jon med stadsbyggnadsprojekt i Årstaberg och Marievik. Han är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Jose Alba

Arkitekt/Arquitecto COAS Col.Nr.6078

jose@a-ripellino.se
08 – 400 12 903

Jose Alba är född i Sevilla. Han är utbildad vid Escuela Técnica Superior de Arquitectura i Sevilla och har ytterligare utbildningar i byggteknik. Han har jobbat flera år i Spanien med bostadsprojekt, kommersiella- och sociala byggnader från tävlingar och tidiga skeden till färdigt bygge. I Sverige har Jose tidigare arbetat på Skanska som projektledare på Stomsystem. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Jose tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande arbetar Jose i Team Drabanten, ett urbant äldreboendekvarter i Upplands Väsby Centrum, och är Teamledare för Team Kromosomen, ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. Jose är med i kontorets Miljöteam.

Jose Alba

Arkitekt/Arquitecto COAS Col.Nr.6078

jose@a-ripellino.se
08 – 400 12 903

Jose Alba är född i Sevilla. Han är utbildad vid Escuela Técnica Superior de Arquitectura i Sevilla och har ytterligare utbildningar i byggteknik. Han har jobbat flera år i Spanien med bostadsprojekt, kommersiella- och sociala byggnader från tävlingar och tidiga skeden till färdigt bygge. I Sverige har Jose tidigare arbetat på Skanska som projektledare på Stomsystem. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Jose tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arenastaden. För närvarande arbetar Jose i Team Drabanten, ett urbant äldreboendekvarter i Upplands Väsby Centrum, och är Teamledare för Team Kromosomen, ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. Jose är med i kontorets Miljöteam.

 
 
Karin Stenström

Arkitekt MSA

karin@a-ripellino.se
08 – 400 12 906

Karin Stenström är född i Lund. Hon är utbildad vid Umeå Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt Universidad Cardenal Herrera i Valencia, med fokus på hållbar arkitektur. Hon har tidigare arbetat på arkitektkontoret Tema i Malmö. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Karin i Team Drabanten, ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Karin är med i kontorets Miljöteam.

Karin Stenström

Arkitekt MSA

karin@a-ripellino.se
08 – 400 12 906

Karin Stenström är född i Lund. Hon är utbildad vid Umeå Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt Universidad Cardenal Herrera i Valencia, med fokus på hållbar arkitektur. Hon har tidigare arbetat på arkitektkontoret Tema i Malmö. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Karin i Team Drabanten, ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. Karin är med i kontorets Miljöteam.

 
 
Katarina Ström

Arkitekt SAR/MSA

katarina@a-ripellino.se
08 – 400 12 911

Katarina Ström är född i Sigtuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Lunds Tekniska Högskola och vid Carleton University i Ottawa. Katarina har tidigare arbetat på arkitektkontoret ÅWL Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Katarina i Team Charkuteristen, en del av Slakthusområdet som ska moderniseras, och med utformningen av vår nya lokal. Hon är med i kontorets Kvalitetssystemteam.

Katarina Ström

Arkitekt SAR/MSA

katarina@a-ripellino.se
08 – 400 12 911

Katarina Ström är född i Sigtuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Lunds Tekniska Högskola och vid Carleton University i Ottawa. Katarina har tidigare arbetat på arkitektkontoret ÅWL Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Katarina i Team Charkuteristen, en del av Slakthusområdet som ska moderniseras, och med utformningen av vår nya lokal. Hon är med i kontorets Kvalitetssystemteam.

 
 
Livia Winkler

Arkitekt SAR/MSA

livia@a-ripellino.se
08 – 408 05 906

Livia Winkler är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och vid Glasgow School of Art. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Livia tidigare arbetat med höghuset Valvankaret i Högdalen och med SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden. För närvarande arbetar hon i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Livia är med i och ansvarar för kontorets Miljöteam. För tillfället är Livia borta på föräldraledighet

 

Livia Winkler

Arkitekt SAR/MSA

livia@a-ripellino.se
08 – 408 05 906

Livia Winkler är född i Göteborg. Hon är utbildad vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och vid Glasgow School of Art. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Livia tidigare arbetat med höghuset Valvankaret i Högdalen och med SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden. För närvarande arbetar hon i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Livia är med i och ansvarar för kontorets Miljöteam. För tillfället är Livia borta på föräldraledighet

 

 
 
Llàtzer Planas

Arkitekt

llatzer@a-ripellino.se
08 – 400 12 908

Llàtzer Planas i Colomer är född i Girona. Han är utbildad vid Universitat Politècnica de Catalunya i Barcelona samt vid Arkitekthogskolen i Oslo. Under hans tid i Oslo arbetade Llàtzer på arkitektkontoret Ghilardi+Hellsten Arkitekter. Han har tidigare arbetat på arkitektkontoret Sou Fujimoto Architects i Tokyo och Kjellander Sjöberg i Stockholm. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Llàtzer tidigare arbetat med bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar han i Team Marievik 15, ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Llàtzer är med i kontorets Lokalteam.

Llàtzer Planas

Arkitekt

llatzer@a-ripellino.se
08 – 400 12 908

Llàtzer Planas i Colomer är född i Girona. Han är utbildad vid Universitat Politècnica de Catalunya i Barcelona samt vid Arkitekthogskolen i Oslo. Under hans tid i Oslo arbetade Llàtzer på arkitektkontoret Ghilardi+Hellsten Arkitekter. Han har tidigare arbetat på arkitektkontoret Sou Fujimoto Architects i Tokyo och Kjellander Sjöberg i Stockholm. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Llàtzer tidigare arbetat med bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar han i Team Marievik 15, ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Llàtzer är med i kontorets Lokalteam.

 
 
Malin Bergman

Arkitekt MSA

malin@a-ripellino.se
08 – 400 12 914

Malin Bergman är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och University of Illinois at Urbana-Champaign. Malin har även studerat stadsutveckling och humaniora vid National University of Ireland i Galway. Under sin tid i Galway fick hon assistera Galways stadsarkitekt i ett stadutvecklingsprojekt med fokus på medborgarinflytande. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Malin tidigare arbetat med Kromosomen, som är ett nytt kvarter i Hagastaden. För närvarande arbetar Malin i Team Donostia, ett nytt bostadshus i Norra Djurgårdsstaden. Malin är med i kontorets Kommunikationsteam.

 

Malin Bergman

Arkitekt MSA

malin@a-ripellino.se
08 – 400 12 914

Malin Bergman är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och University of Illinois at Urbana-Champaign. Malin har även studerat stadsutveckling och humaniora vid National University of Ireland i Galway. Under sin tid i Galway fick hon assistera Galways stadsarkitekt i ett stadutvecklingsprojekt med fokus på medborgarinflytande. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Malin tidigare arbetat med Kromosomen, som är ett nytt kvarter i Hagastaden. För närvarande arbetar Malin i Team Donostia, ett nytt bostadshus i Norra Djurgårdsstaden. Malin är med i kontorets Kommunikationsteam.

 

 
 
Minjee Kim

Arkitekt MSA

minjee@a-ripellino.se
08 – 400 12 912

Minjee Kim är född i Seoul. Hon är utbildad vid Korea National University of Arts i Seoul. Hon har även varit utbytesstudent vid Academy of Fine Arts i Prag, samt studerat fotografi vid Academy of Art University i San Fancisco. I Sydkorea har Minjee praktiserat på arkitektkontoret WISE Architecture och i Sverige på Tham & Videgård Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Minjee i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Minjee är med i kontorets Kommunikationsteam.

 

Minjee Kim

Arkitekt MSA

minjee@a-ripellino.se
08 – 400 12 912

Minjee Kim är född i Seoul. Hon är utbildad vid Korea National University of Arts i Seoul. Hon har även varit utbytesstudent vid Academy of Fine Arts i Prag, samt studerat fotografi vid Academy of Art University i San Fancisco. I Sydkorea har Minjee praktiserat på arkitektkontoret WISE Architecture och i Sverige på Tham & Videgård Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Minjee i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Minjee är med i kontorets Kommunikationsteam.

 

 
 
Mohammed Selander

Assisterande arkitekt

mohammed@a-ripellino.se
08-408 05 900

Mohammed Selander är född i Finja. Han studerar vid Umeå Universitet. Han har tidigare studerat en termin civilingenjör elektronik på Lunds Tekniska Högskola. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Mohammed i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Mohammed är med i kontorets Kommunikationsteam.

Mohammed Selander

Assisterande arkitekt

mohammed@a-ripellino.se
08-408 05 900

Mohammed Selander är född i Finja. Han studerar vid Umeå Universitet. Han har tidigare studerat en termin civilingenjör elektronik på Lunds Tekniska Högskola. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Mohammed i Team Täby Park Kv 1:7, vårt första Svanenmärkta flerbostadshus. Mohammed är med i kontorets Kommunikationsteam.

 
 
Nanna Thelander

Arkitekt SAR/MSA

nanna@a-ripellino.se
08 – 408 05 907

Nanna Thelander är uppvuxen i Umeå. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt vid University of Tokyo. Under sin tid i Tokyo arbetade hon hos Kengo Kuma and Associates. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Nanna tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden och Kromosomen som är ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. För nuvarande är Nanna Teamledare för Team Berghus 3 i Årsta och Team Kajplats 6 i Liljeholmen. Nanna är med i ledningsgruppen och ansvarar för IT-teamet på kontoret.

Nanna Thelander

Arkitekt SAR/MSA

nanna@a-ripellino.se
08 – 408 05 907

Nanna Thelander är uppvuxen i Umeå. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt vid University of Tokyo. Under sin tid i Tokyo arbetade hon hos Kengo Kuma and Associates. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Nanna tidigare arbetat med SEBs nya kontorsbyggnad i Arena Staden och Kromosomen som är ett nytt bostadskvarter i Hagastaden. För nuvarande är Nanna Teamledare för Team Berghus 3 i Årsta och Team Kajplats 6 i Liljeholmen. Nanna är med i ledningsgruppen och ansvarar för IT-teamet på kontoret.

 
 
Pär-Åke Wiberg

Arkitekt MSA

par-ake@a-ripellino.se
08 – 400 12 910

Pär-Åke Wiberg är född i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Escuela Técnica Superior de Arquitectura del Vallés i Barcelona. Han har praktiserat på planenheten på Stockholms Stadsbyggnadskontor. Pär-Åke har tidigare jobbat på Rosenbergs Arkitekter och Varg Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Pär-Åke i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen, och med utformningen av vår nya lokal. Pär-Åke är med i ledningsgruppen och ansvarar för Miljö-och kvalitetssystemteamen på kontoret.

Pär-Åke Wiberg

Arkitekt MSA

par-ake@a-ripellino.se
08 – 400 12 910

Pär-Åke Wiberg är född i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Escuela Técnica Superior de Arquitectura del Vallés i Barcelona. Han har praktiserat på planenheten på Stockholms Stadsbyggnadskontor. Pär-Åke har tidigare jobbat på Rosenbergs Arkitekter och Varg Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter arbetar Pär-Åke i Team Marievik 15, ett stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen, och med utformningen av vår nya lokal. Pär-Åke är med i ledningsgruppen och ansvarar för Miljö-och kvalitetssystemteamen på kontoret.

 
 
Stefan Lara Torres

Byggnadsingenjör

stefan@a-ripellino.se
08 – 400 12 913

Stefan Lara Torres är född i Stockholm. Han är utbildad i byggteknik och design med inriktning Arkitektur vid Kungliga Tekniska Högskolan i Haninge. Stefan har tidigare arbetat som undervisningsassistent vid KTH som stöd inom Revit/Autocad och som projektör/konstruktör inom VVS.  På Alessandro Ripellino Arkitekter har Stefan arbetat med Drabanten som är ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. För närvarande arbetar han i Team Kajplats 6, ett bostadskvarter i Liljeholmen. Stefan är med i kontorets IT-team.

Stefan Lara Torres

Byggnadsingenjör

stefan@a-ripellino.se
08 – 400 12 913

Stefan Lara Torres är född i Stockholm. Han är utbildad i byggteknik och design med inriktning Arkitektur vid Kungliga Tekniska Högskolan i Haninge. Stefan har tidigare arbetat som undervisningsassistent vid KTH som stöd inom Revit/Autocad och som projektör/konstruktör inom VVS.  På Alessandro Ripellino Arkitekter har Stefan arbetat med Drabanten som är ett urbant kvarter i Upplands Väsby Centrum. För närvarande arbetar han i Team Kajplats 6, ett bostadskvarter i Liljeholmen. Stefan är med i kontorets IT-team.

 
 
Thérèse Svalling

Arkitekt SAR/MSA

therese@a-ripellino.se
08 – 400 12 901

Thérèse Svalling är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris La Villette. Innan arkitekturstudierna gick hon på konstskolan i Stockholm och Nyckelviksskolan. Therese var tidigare anställd på pS Arkitektur där hon ansvarade för design­studion. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Thérèse tidigare arbetat med Charkuteristen, en del av Slakthusområdet som ska moderniseras, och med bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar hon i Team Rototorfabriken i Nacka, moderna bostäder med högsta miljöprofil. Thérèse är med i kontorets Kvalitetssystemteam.

Thérèse Svalling

Arkitekt SAR/MSA

therese@a-ripellino.se
08 – 400 12 901

Thérèse Svalling är född i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris La Villette. Innan arkitekturstudierna gick hon på konstskolan i Stockholm och Nyckelviksskolan. Therese var tidigare anställd på pS Arkitektur där hon ansvarade för design­studion. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Thérèse tidigare arbetat med Charkuteristen, en del av Slakthusområdet som ska moderniseras, och med bostadshuset Läktarhuset på Kungsholmen. För närvarande arbetar hon i Team Rototorfabriken i Nacka, moderna bostäder med högsta miljöprofil. Thérèse är med i kontorets Kvalitetssystemteam.

 
 
Ylva Åborg

Arkitekt SAR/MSA

ylva@a-ripellino.se
08 – 408 05 909

Ylva Åborg är född i Eskilstuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan, Konsthögskolan och Konstfack i Stockholm samt vid Delft University of Technology. Ylva har tidigare varit anställd på Berg/C. F och Rosenbergs Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Ylva tidigare arbetat som Teamledare för Neptun i Västerås, Sveriges första flerbostadshus med plusenergi, och ombyggnaden av Tidningshuset.   För närvarande är Ylva Teamledare Team Läktarhuset och Team Donostia, nya bostadshus på Kungsholmen och Djurgården, samt för Team Marievik 27/30, ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Ylva är Partner i företaget. Hon är med i ledningsgruppen, ansvarig för kontorets dagliga ledning och kontorschef.

Ylva Åborg

Arkitekt SAR/MSA

ylva@a-ripellino.se
08 – 408 05 909

Ylva Åborg är född i Eskilstuna. Hon är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan, Konsthögskolan och Konstfack i Stockholm samt vid Delft University of Technology. Ylva har tidigare varit anställd på Berg/C. F och Rosenbergs Arkitekter. På Alessandro Ripellino Arkitekter har Ylva tidigare arbetat som Teamledare för Neptun i Västerås, Sveriges första flerbostadshus med plusenergi, och ombyggnaden av Tidningshuset.   För närvarande är Ylva Teamledare Team Läktarhuset och Team Donostia, nya bostadshus på Kungsholmen och Djurgården, samt för Team Marievik 27/30, ett stort stadsplaneringsprojekt i Liljeholmen. Ylva är Partner i företaget. Hon är med i ledningsgruppen, ansvarig för kontorets dagliga ledning och kontorschef.